Nasiona Kabaczka
Znalezione towary:
7Dynia zwyczajna Kabaczek Wanda 2gCucurbita pepo
Kod produktu: 116298 (Lokalizacja: M12\KC\C0819)
Odmiana ma silne skłonności do rozkrzewiania się. Wysoko plonuje. Młode owoce są jasnozielone, a dojrzałe nabierają lekko żółtego koloru.Do duszenia, smażenia, zapiekania i faszerowania.
Dynia zwyczajna Kabaczek Złoty Cepelin 100gCucurbita pepo
Kod produktu: 142945 (Lokalizacja: M12\KC\C0757)
Owoc cylindryczny, gładki, lekko żebrowany. We wczesnej fazie owoc barwy jasnoseledynowej natomiast dojrzały ma skórkę żółtozłotą.
Dynia zwyczajna Kabaczek Złoty Cepelin 2gCucurbita pepo
Kod produktu: 21113 (Lokalizacja: M12\KC\C0231)
Owoc cylindryczny, gładki, lekko żebrowany. We wczesnej fazie owoc barwy jasnoseledynowej natomiast dojrzały ma skórkę żółtozłotą.
Dynia zwyczajna kabaczek Złoty Cepelin 5gCucurbita pepo L.
Kod produktu: 168552 (Lokalizacja: M12\KC\C1392)
Mieszaniec. Złoty Cepelin jest przeciętnie wczesną odmianą dyni zwyczajnej popularnie nazywanej kabaczkiem. Dojrzały owoc kabaczka akcentuje się złoto-żółta skórką, która jest finezyjna i cienka.
Dynia zwyczajna ZŁOTY CEPELIN 5gCucurbita pepo
Kod produktu: 166724 (Lokalizacja: M12\KC\C1355)
|Złoty Cepelin jest przeciętniewczesną odmianą dyni zwyczajnej popularnie nazywanej kabaczkiem. Dojrzały owoc kabaczka akcentuje się złoto-żółta skórką, która jest finezyjna i cienka. Producent nasiona-POLAN.
Dynia zwyczajna kabaczek Złoty Cepelin F1 5gCucurbita pepo
Kod produktu: 155459 (Lokalizacja: M12\KC\C0595)
Mieszaniec. Złoty Cepelin jest przeciętniewczesną odmianą dyni zwyczajnej popularnie nazywanej kabaczkiem. Dojrzały owoc kabaczka akcentuje się złoto-żółta skórką, która jest finezyjna i cienka.
Potrawy z kabaczka

Kabaczek to warzywo lekkostrawne, o łagodnym smaku. Jest bogate w mikro i makroelementy oraz sole mineralne. Zawiera m. in. beta-karoten, witaminę A i C. Potrawy z kabaczka mogę być zróżnicowane ponieważ jest to warzywo wszechstronne. Kabaczka można przyrządzać w panierce lub w cieście. Można go dusić i podsmażać na oleju. Kabaczki mogą stanowić dodatek do mięsa lub gulaszu. Ważne aby nie mylić kabaczka z cukinią, pochodzą z tej samej rodziny ale to różne warzywa. Pamiętajmy jednak iz sekretem każdego warzywa jest jego świeżość! Dlatego zdecydowanie zachęcamy do samodzielnej uprawy kabaczka, a nie jest ona trudna!
Uprawa kabaczka
Kabaczek to przedstawiciel rodziny dyniowatych dlatego do uprawy wymaga gleb żyznych i próchnicznych. Stanowisko powinno być nasłonecznione i ciepłe. Uprawę kabaczka rozpoczynamy od wysiewu nasion do gruntu lub od przygotowania rozsady. Nasiona kabaczka do gruntu siejemy w drugiej połowie maja (po odejściu przymrozków), natomiast rozsadę wysiewamy wcześniej (w kwietniu). Do każdej dziurki w ziemi wysiewamy 2-3 nasiona. Po wzejściu należy zostawić najsilniejszą roślinę. Rozstawa na miejscu stałym powinna być szeroka ok. 100x80 cm. Pamiętajmy aby regularnie podlewać rośliny i odchwaszczać ziemię pod roślinami. Kabaczki zdecydowanie nie tolerują nawet chwilowego przesuszenia ziemi.