Blog

Uprawa Karczocha

Karczoch to warzywo uprawiane gatunekowo jako wieloletnia roślina należąca do rodziny astrowatych, posiadający jadalne pąki kwiatowe. Z dużymi, srebrzysto-zielonymi liściach i gubych łodygach zwieńczonych na pinecone jak pąki kwiatówe.Karczoch są idealnymi roślinami dodający silny element architektoniczny do nasadzeń ogrodowych roślinnych.
Przeczytaj więcej

Uprawa Kapusty

apusta jest warzywem chłodnych pór roku – wiosny i jesieni. Należy do rodziny kapustowatych, do grupy Brassica oleracea, do której zaliczają się: brokuł, brukselka, kalafior, jarmuż, kalarepa. Sztuka uprawy kapusty polega na stałym, nieprzerwanym wzroście.
Przeczytaj więcej

Uprawa Fasoli

Niezależnie od tego czy sadzenie pierwszego ogrodu warzywnego lub posiadają wieloletnie doświadczenie za sobą, fasola szparagowa powinna być na szczycie listy sadzenia.
Przeczytaj więcej

Uprawa Brukselki

Kapusta brukselska jest rośliną wolnorosnącą, która potrzebuje do rozwoju chłodnych warunków pogodowych.Brukselkę należy sadzić wiosną i średnio-późnym latem, aby uzyskać dojrzałe rośliny jesienią. Małe główki liściowe najlepiej dojrzewają w chłodnych, a nawet lekko mroźnych warunkach pogodowych.
Przeczytaj więcej

Uprawa Brokułów

Brokuły są odpornymi warzywami, które rozwijają się najlepiej w chłodnych porach roku. W warunkach krajowych w ciągu roku możliwe jest uzyskanie dwóch plonów (wiosną i jesienią), szczególnie przy ciągłej poprawie szybkości dojrzewania i tolerancji wyższych temperatur, które to czynniki wydłużają życie brokułów na inne pory roku, z wyjątkiem najgorętszych.
Przeczytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel